Фото: Герман Сметанін у Facebook

В "Укроборонпромі" заявили про серійне виробництво далекобійних дронів

В Україні запущено серійне виробництво ударних безпілотників з дальністю ураження понад тисячу кілометрів. При цьому наша держава не намагається копіювати у даному напрямку підходи Російської Федерації.

Таку заяву зробив генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін, пише "АрміяInform".

Він наголосив, що за доволі стислий проміжок часу Україна розробила та запустила в серійне виробництво власні далекобійні ударні дрони. Зараз БпЛА уражають стратегічні об’єкти РФ на відстані понад тисячу кілометрів.

Як зазначає глава "Укроборонпрому", копіювати підходи РФ до такого виробництва не варто. Сметанін підкреслив, що Україна стала "нелінійною та інноваційною" країною у виробництві дронів.

"Росія має величезні ресурси та надпотужну промисловість, тому сліпо копіювати її підхід немає жодного сенсу. Ми змушені бути більш гнучкими та винахідливим. Свого часу Давид зрозумів, що боротися із Голіафом методами самого ж Голіафа — хибна ідея. У підсумку він обрав ту зброю, яка могла принести перемогу, та вміло застосував її", — резюмував Герман Сметанін.

За інформацією російського міністерства оборони, у ніч на 30 червня майже 40 безпілотників літакового типу атакували кілька їхніх областей.

Раніше глава Бєлгородської області В'ячеслав Гладков та губернатор Брянської області Олександр Богомаз заявили, що у двох російських регіонах у ніч на 30 червня через атаку безпілотників працювали сили протиповітряної оборони. "Бавовна" лунала у Бєлгородській та Брянській областях.

Нагадаємо, 21 червня Збройним силам України внаслідок удару по складові дронів, який розташований у Краснодарському краї Росії, вдалося знищити понад 100 ударних та розвідувальних безпілотників росіян. Це є ідеальною тактикою ведення війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2024 10:53