Фото: "Медіацентр Україна"

"Це така ідеальна тактика": у ВМС прокоментували знищення російської бази безпілотників

У п'ятницю, 21 червня, Збройним силам України внаслідок удару по складові дронів, який розташований у Краснодарському краї Росії, вдалося знищити понад 100 ударних та розвідувальних безпілотників росіян. Це є ідеальною тактикою ведення війни.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук.

"Це той випадок, коли замість того, щоб відбивати стріли, які вже летять — ви вбиваєте безпосередньо лучника. Це завжди ефективніше, звісно. Направду, це така ідеальна тактика застосування — знищити до того, як ворог застосує", — зазначив він.

Він наголосив, що військові завдали удару не лише по складах із безпілотниками, але й по навчальному центру, де готували операторів дронів.

"Через це вони матимуть деякі складнощі з особовим складом", — додав він.

Раніше, а саме 23 червня, прес-служба ВМС ЗСУ підтвердила знищення бази безпілотників у Росії.

"Нові супутникові знімки підтверджують знищення в ніч на 21 червня місць зберігання та підготовки до застосування Shahed-136/Герань-2, навчальних корпусів, пунктів управління та зв’язку розрахунків цих БпЛА, що розташовані в Краснодарському краї", — повідомляли у ВМС.

Знищення складу дронів

Фото: ВМС

Нагадаємо, у ніч на 20 червня дрони атакували Афіпський нафтопереробний завод у Краснодарському краї Росії. Там спалахнула пожежа. Також надійшла інформація про атаку на нафтопереробний завод у селищі Енем в Адигеї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.06.2024 15:53