Фото: росЗМІ

Росія збільшить виробництво дронів у 10 разів, — Путін

Глава Кремля Володимир Путін заявив, що до 2030 року у російських регіонах планується створити майже півсотні науково-виробничих центрів для створення безпілотників.

Російського диктатора на засіданні військово-промислової комісії з питань розвитку безпілотників спеціального призначення цитує "Інтерфакс".

Путін наголосив, що робота з проектування, випробування та серійного випуску безпілотників вестиметься на базі спеціальних науково-виробничих центрів. До 2030 року в різних регіонах планується створити 48 таких майданчиків.

За словами диктатора, збройні сили Росії минулого року отримали близько 140 тисяч безпілотників різних типів, цього року їх випуск планується збільшити вдесятеро.

"Усього за 2023 рік до збройних сил було поставлено близько 140 тисяч безпілотних апаратів різних типів. У поточному році випуск безпілотників планується збільшити в рази, ну а якщо сказати точніше, практично в 10 разів", — сказав російський правитель.

Путін зазначив, що розширюється лінійка безпілотних систем та створюються безекіпажні катери. За його словами, російська промисловість має бути здатна виробляти широку лінійку безпілотних літальних апаратів та максимально швидко налагодити їхнє серійне виробництво.

"Одночасно з розвитком безпілотників потрібно шукати засоби їхньої радіоелектронної та вогневої поразки. Це дозволить зберегти життя наших військовослужбовців, мирних людей і надійніше захистити військову техніку, громадянську інфраструктуру, критично важливі об'єкти", — сказав Путін.

Путін збільшує чисельність армії

Глава Кремля Володимир Путін 16 вересня збільшив штатну чисельність російської армії до 2 389 130 осіб, з яких 1 500 000 — це військовослужбовці. Диктатор підписав відповідний указ. Він також доручив уряду виділити оборонному відомству кошти з бюджету для реалізації його указу. У підсумку Путін збільшив штатну чисельність російської армії на 180 тисяч осіб.

Раніше глава Кремля збільшував чисельність збройних сил РФ у грудні 2023-го, тоді чисельність військовослужбовців становила 1,32 мільйона осіб. До початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році кількість військовослужбовців у російській армії ледь перевищувала один мільйон осіб.

Нагадаємо, за даними Генштабу, втрати російської армії після повномасштабного вторгнення в Україну вже склали понад 638 тисяч осіб. Протягом 18 вересня ця цифра зросла приблизно на 1 130 мертвих окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2024 19:15