Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Відмінусовано понад 1100 окупантів, 14 танків, 13 броньовиків і не тільки: втрати ворога на полі бою

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 638 тисяч своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1 130 мертвих окупантів. До того ж українські воїни знищили на полі бою багато ворожої техніки.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 19 вересня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 638 140 (+1 130);
  • танків — 8 705 (+14);
  • бойових броньованих машин — 17 093 (+13);
  • артилерійських систем — 18 177 (+23);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 189 (+1);
  • засобів протиповітряної оборони — 947 (+0);
  • літаків — 369 (+0);
  • гелікоптерів — 328 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 15 417 (+63);
  • крилатих ракет — 2 592 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 24 839 (+55);
  • спеціальної техніки — 3 109 (+0).

Дані про втрати ворога на 19 вересня

Інфографіка: Генштаб ЗСУ

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку ворог намагався двічі штурмувати в районах Вовчанська та Тихого. Також по житлових районах і цивільній інфраструктурі Вовчанська авіація противника завдала ударів КАБами. Крім того, окупанти атакували керованими авіаційними бомбами та балістичними ракетами Харків, внаслідок чого постраждало мирне населення та цивільна інфраструктура.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 15 атак загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Кругляківки, Стельмахівки та Піщаного.

На Лиманському напрямку ворог атакував 18 разів. Намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Невського, Макіївки, Новосадового та Білогорівки.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали три штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували чотири рази у районах Часового Яру, Ступочок та Білої Гори.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 12 атак неподалік Дачного, Неліпівки, Торецька та Щербинівки.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 46 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Красний Яр, Гродівка, Новогродівка, Маринівка, Миролюбівка та Михайлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новогродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 40 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед у районах Костянтинівки та Георгіївки. Крім того, ворог атакував у бік Цукуриного, Українська, Дального та Желанного Першого.

На Времівському напрямку противник здійснив сім штурмів наших позицій в районах Катеринівки, Богоявленки, Солодкого та Золотої Ниви. Активно залучав для ударів на напрямку штурмову та бомбардувальну авіацію.

На Гуляйпільському напрямку російські загарбники безуспішно атакували в районі Гуляйполя.

На Оріхівському напрямку окупаційні війська п’ять разів штурмували позиції Сил оборони в районах Малої Токмачки та Новоданилівки.

Також п’ять разів ворог безуспішно атакував наших оборонців на Придніпровському напрямку.

Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує рівняти із землею свої села та міста. За минулу добу російські літаки завдали 19 авіаударів 39 КАБами по власній території.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські військові зараз відчувають набагато потужніший оперативний тиск. До нього призводять удари українських сил по тилових логістичних об'єктах на території Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2024 09:33