Фото ілюстративне зі соцмереж

Як удари по складах боєприпасів у Росії впливають на наступальні можливості окупантів: пояснення ISW

Російські військові зараз відчувають набагато потужніший оперативний тиск. До нього призводять удари українських сил по тилових логістичних об'єктах на території Росії.

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War). Вони нагадали, що ще влітку 2022 року українські війська завдали серії ударів реактивними системами HIMARS по російських складах боєприпасів на тимчасово окупованих територіях України. Це змусило російську армію розосередити арсенали, що знизило ефективність логістики ворога у той період.

В ISW припустили, що удари Сил оборони по складах боєприпасів на території Росії, подібні за характером і масштабами до атаки в Торопці, можуть змусити російське військове командування ухвалити аналогічне рішення про реорганізацію та розосередження систем підтримки та логістики для пом'якшення наслідків таких ударів.

"Російські військові, ймовірно, не усунули вразливі місця на багатьох об'єктах матеріально-технічного забезпечення шляхом створення укриттів. Зняття обмежень на використання західних систем і подальший розвиток власного потенціалу України з ударами на великі відстані, може дозволити ЗСУ ефективніше використовувати такі вразливості ворога", — наголосили аналітики.

В ISW переконані, що подальші удари української армії по російських складах боєприпасів і ракет, можуть знищити значну частину матеріальних запасів росіян.

"Удари українських військових по об'єктах на території Росії, впливають на наступальні операції на всьому театрі бойових дій. Це станеться, якщо Сили оборони володітимуть матеріальною базою, можливостями та дозволом на проведення масштабної кампанії щодо ударів по об'єктах матеріально-технічного забезпечення та підтримки на території Росії", — підсумували у звіті.

Інші ключові висновки Інституту вивчення війни

  • У середу, 18 вересня. українські війська завдали успішного удару з безпілотника по російських складах ракет і боєприпасів поблизу Торопця Тверської області.
  • Російська влада затримала начальника бронетанкової служби Центрального військового округу за підозрою в отриманні великого хабаря, що стало черговою справою про корупцію високопоставленого російського військового чиновника після призначення Андрія Бєлоусова у квітні 2024 року міністром оборони Росії.
  • Невдалий збройний напад на декілька офісів найбільшого російського інтернет-магазину Wildberries у "Москва-Сіті" підкреслює крихкість внутрішньої стабільності Росії.
  • Вірменські офіційні особи продовжують критикувати очолювану Росією Організацію договору про колективну безпеку на тлі погіршення двосторонніх відносин між Вірменією та Росією.
  • Речник російського МЗС Марія Захарова засудила Ізраїль за одночасний підрив тисяч пейджерів, що належать членам ліванської "Хезболли" в Лівані та Сирії, сигналізуючи про те, що Росія продовжує риторику підтримки іранської осі опору проти Ізраїлю.
  • Українські сили нещодавно просунулися в Глушківському районі на захід від головного українського виступу в Курській області на тлі продовження українських наступів на виступі та на захід від нього. Російські війська відновили позиції в межах виступу.
  • Російські війська нещодавно просунулися вздовж лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна в межах Торецька, на південний захід від Донецька та на сході Запорізької області.
  • Держдума Росії повідомила, що схвалила в першому читанні законопроект, який пропонує звільнити російських військовослужбовців, які проходять службу в Україні, від кримінального покарання за справами, які активно розглядаються в російських судах.

Нагадаємо, що на складі боєприпасів у Торопці Тверської області Росії, який 18 вересня уразили українські дрони, зберігалися балістичні ракети "Іскандер" і ракети до комплексів протиповітряної оборони С-300, С-400.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2024 07:53