Фото: Рахункова палата у Facebook

Скільки РФ завдала екологічних збитків Україні за 500 днів великої війни: приголомшливі цифри

Протягом 500 днів повномасштабної війни Росія завдала збитків українському довкіллю на близько 51 мільярд євро або два трильйони гривень. Щодня через війну природа страждає на мінімум 102 мільйони євро або чотири мільярди гривень екологічних збитків. До цих сум не враховано збитки екоциду, який скоїли окупанти на Каховській гідроелектростанції.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець. За його словами, щодня інспектори Державної екологічної інспекції України фіксують руйнування довкілля від бойових дій.

"Цифри жахають. Сьогодні маємо вже близько 51 мільярд євро або два трильйони гривень екологічних збитків. Це означає, що кожен день війни коштує мінімум 102 мільйони євро або чотири мільярди гривень екологічних збитків. Всьому є своя ціна", — наголосив Стрілець.

При цьому міністр додав, що в сумі збитків не враховано екоциду, який скоїли окупанти на Каховській ГЕС.

"Обрахунки тривають. Росія заплатить за кожен день цієї війни. За кожне спалене дерево. Кожен спаплюжений клаптик української землі. Для цього ми об'єднуємося з усім цивілізованим світом та працюємо над визнанням екоциду у міжнародному законодавстві", — зауважив він.

Нагадаємо, генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну армія країни-агресорки вбила 10,5 тисяч цивільних українців і зруйнувала 115 тисяч об’єктів цивільної інфраструктури. Генпрокурор наголосив, що на сьогодні вже є 353 росіян, підозрюваних у злочинах, і 219 — обвинувачених. 53 злочинці отримали вироки в українських судах. Крім того, Костін згадав і про ордер МКС на арешт російського диктатора Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.07.2023 01:21