Сергій Крук. Джерело: ДСНС

Скільки рятувальників загинули і постраждали під час розмінування: дані ДСНС

Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій щодня, ризикуючи життям, звільняють українські населені пункти від ворожих мін та снарядів. На жаль, трапляються випадки, коли при виконанні службових завдань сапери гинуть.

Як повідомив голова ДСНС Сергій Крук в ефірі телемарафону, станом на сьогодні під час розмінування 58 рятувальників загинули та понад 200 були поранені.

Посадовець зазначив, що 20% від загальної кількості загиблих — це саме піротехніки, адже це найскладніша складова на поточний період для служби рятувальників.

"Понад 40% від загальної кількості поранених — це також піротехніки. Але ми й надалі працюємо, убезпечуємо, проводимо профілактику і виконуємо завдання щодо розмінування українських територій", — повідомив Крук.

Скільки в Україні забруднено територій мінами й снарядами

Днями президент Володимир Зеленський повідомляв, що на сьогодні в Україні забруднено 174 тисячі квадратних кілометрів мінами та ворожими снарядами. Це вдвічі більше, ніж територія Австрії.

"174 тисячі квадратних кілометрів українських територій забруднені мінами й нерозірваними снарядами. Ця забруднена площа, як дві території Австрії. Це — сотні тисяч протипіхотних та протитанкових мін, ракет від реактивної артилерії, авіаційних бомб, мінометних снарядів та боєприпасів, які не розірвалися і застрягли в полях", — заявляв Зеленський.

За його словами, замасковані гранати майже кожного дня забирають життя українців на звільнених територіях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що замінована територія України дорівнює розмірам Великої Британії. Проблема замінувань дуже гостро стоїть у Херсонській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2023 11:34