Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Скільки техніки РФ втратила в Україні: авторитетне джерело оприлюднило приголомшливі цифри

Російські збройні сили втратили в Україні майже 10 тисяч одиниць основного обладнання. Це стосується танків, вантажівок, артилерійських гармат та безпілотників.

Про це повідомляє американський Центр стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS).

Згідно з інформацією джерела, тільки танків Російська Федерація втратила за рік війни від 1845 до 3511 одиниць. Зазначається, що російська армія "перебуває у стані занепаду" через втрати та санкції. Але "у Кремля залишається достатньо вогневої сили, щоб продовжувати війну".

У звіті CSIS наголошується на проблемі, з якою стикається Росія при будівництві нових танків, з посиланням на повідомлення російських ЗМІ.

Один танковий завод, "Уралвагонзавод", може випускати близько 20 танків на місяць. Але Росія щомісяця втрачає в Україні в середньому майже 150 танків усіх типів, йдеться у повідомленні. І тут не вистачає сучасного обладнання.

У звіті CSIS повідомляється, що Москва має відремонтувати та повернути в на фронт свої старі танки, тому що вона просто не має ресурсів для створення нових, а західні санкції не дозволяють їй знайти деталі та інструменти, необхідні для комплектування сучасного танка.

Нагадаємо, до України прибули системи ППО Patriot не лише від Німеччини. Зенітно-ракетні комплекси передали ще й США та Нідерланди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2023 17:28