Фото: Генштаб ЗСУ

Скільки українців вірять у перемогу над Росією: опитування

Понад 90% українців упевнені в перемозі України над Росією та не готові йти на жодні територіальні поступки. Загалом війна сприяла підвищенню довіри громадян до державних інституцій.

Про це свідчать результати опитування групи "Рейтинг".

Зазначається, що за рік повномасштабного вторгнення 95% українців упевнені у перемозі, тоді як у січні 2022 року такої думки дотримувалися 56% респондентів.

Також більшість опитуваних (63%) вважають, що для перемоги потрібно пів року або й більше.

Загалом війна сприяла підвищенню довіри громадян до державних інституцій. Довіра до Збройних сил України зросла з 65 до 97%, до президента — з 36 до 90%.

За даними опитування, 22% українців за рік війни перейшли на постійне або часте використання української мови. Зокрема, 45% серед російсько- та двомовних почали частіше говорити українською, 18% — постійно, 17% — часто. Згідно з останніми даними, 60% розмовляють українською мовою вдома, що є найвищим показником, починаючи з 2012 року.

Нагадаємо, переважна більшість українців хочуть продовжувати боротьбу з російськими окупантами навіть у разі ядерної атаки РФ. Також наші громадяни вважають обов'язковим повернення Донбасу та Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.02.2023 19:01