Фото ілюстративне зі соцмереж

Скільки українців зареєструвалися в застосунку "Резерв+": приголомшливі цифри

Станом на вівторок, 21 травня, у застосунку "Резерв+" зареєструвалися мільйон українців. Також свої дані вдалося оновити користувачам, які перебувають за кордоном.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Понад 1 000 000 успішних авторизацій в застосунку "Резерв+", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, у додатку оновили свої дані 700 тисяч громадян України.

"Це в десятки разів більше, ніж в ЦНАП та ТЦК разом взятих", — наголосили в Міноборони.

Найактивніше оновлювали свої дані українці, які перебувають у:

  • Польщі — 1 727;
  • Німеччині — 1 369;
  • Канаді — 443.

Варто зазначити, що член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від фракції "Слуга народу" Давид Арахамія 20 травня анонсував створення QR-коду, який матиме таку саму юридичну силу, як і паперове приписне посвідчення чи військовий квиток.

Нагадаємо, 9 травня президент Володимир Зеленський підписав закони про продовження загальної мобілізації та воєнного стану в Україні на 90 днів. Відповідно обидва терміни продовжено з 14 травня 2024 року до 11 серпня 2024 року. Це вже в одинадцяте раз в Україні ухвалили рішення про продовження воєнного стану з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Додамо, 18 травня в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Документом, який Верховна Рада ухвалила 11 квітня, а президент Володимир Зеленський підписав 16 квітня, вносяться певні зміни в роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та військовий облік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 21.05.2024 17:12