Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Скільки "вагнерівців" перебуває у Білорусі і чого від них очікувати: три варіанти від моніторингової групи

На початок листопада 2023 року всього на території Білорусі може перебувати близько 500 найманців приватної воєнної компанії "Вагнера". Висока ймовірність, що їх кількість у найближчій перспективі продовжить знижуватися, враховуючи поновлення набору та переведення ПВК у формат підрозділу Росгвардії.

Про це повідомляє "Беларускі Гаюн".

За даними джерела, події навколо бойовиків ПВК можуть розвиватися за різними сценаріями, а саме:

  1. Частина найманців повернеться (чи вже повернулася) до Росії для участі у бойових діях, частина з них цілком може попрямувати до Африки (або вже там).
     
  2. Частково вони залишаться в Білорусі та вбудовуватимуться в силові структури режиму Лукашенка як штатні інструктори. Цей варіант досить реальний, адже у недавньому минулому вже є схожі приклади. Після Революції гідності 2014 року частина співробітників колишнього спецпідрозділу "Беркут" МВС України перебралися до Білорусі й пішли служити до лав ОМОНу.
     
  3. Найманці заберуть техніку з села Цель і повернуться в Росію. На користь цього сценарію свідчать дані про труднощі з автомобільною технікою, які зазнають збройні сили РФ.

Раніше повідомлялось, що президент Росії Володимир Путін усіма можливими способами намагається уникнути чергової мобілізації. Зокрема, для подальшого повернення на війну в Україні, намагаються завербувати ветеранів приватної військової компанії "Вагнера".

Нагадаємо, раніше з'явилась інформація, що "вагнерівці" масово переходять до чеченського спецпідрозділу "Ахмат", який підпорядкований "Росгвардії". Раніше вони були розформовані після загибелі Євгена Пригожина та Дмитра Уткіна.

Своєю чергою Центр національного спротиву повідомляв, що з Білорусі до Сирії було відправлено інструкторів російської приватної воєнної компанії "Вагнера". Вони повинні тренувати бойовиків ліванського угруповання "Хезболла".

Також повідомлялося, що Російська Федерація продовжує вербувати кубинських громадян для участі у бойових діях в Україні, можливо, у складі елітних повітрянодесантних формувань. Такий процес відбувається всупереч офіційній позиції Куби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.11.2023 16:29