Фото: Національна поліція

"Скло полетіло на нас": мешканці Дніпра розповіли деталі ракетного обстрілу

У вівторок, 2 квітня, російські окупанти вгатили ракетами по Дніпру. Внаслідок цієї атаки поранено 18 людей, руйнувань зазнали школи, дитячий садочок та багатоповерхівки.

Мешканці міста розповіли "Суспільному" деталі ракетного обстрілу.

Жителька Дніпра Зоя у момент вибуху стояла на балконі та годувала пташок.

"Годувала пташок і раптово бабахнуло. Все скло і всі рами перетрясло. Два підряд вибухи були. Настільки сильно, що все дрижало", — розповіла вона.

Паралімпієць Антон Коль, який живе у Дніпрі, розповів, що внаслідок вибуху пошкоджено будинок у якому він живе та заклад у якому тренується. У момент атаки він перебував на вулиці з дитиною.

"Перебував на прогулянці з дитиною біля свого дому і, на жаль, так сталося що почули вибухи. Всі живі-здорові. Пошкоджено моє майно, будівля, в якій живу. Повилітали вікна. Пошкоджено заклад в якому я тренуюсь кожного дня, плаваю, готуюсь до змагань. Дитина моя не злякалась. Трохи оглушило, але зараз все нормально", — заявив він.

Жителька Дніпра Валентина на момент вибуху сиділа на лавочці біля будинку та раптом почула вибухи.

"Я перед під'їздом була і дуже сильні вибухи, хвиля сильна двічі. На лавочці сиділа. А куди бігти? У нас вдома все нормально, а от через дорогу вже повилітало все", — розповідає жінка.

Тетяна, яка живе на п'ятому поверсі багатоквартирного будинку, що розташований поруч з місцем влучання. За її словами, в момент вибуху у квартирі сама вдома перебувала її дитина.

"Дитина була сама вдома, якраз збиралась виходити з дому і чоловік мав забрати. Я якраз бахнуло, він, звичайно перелякався. Чоловік заїхав у двір на машині, а якби став на стоянку — може і машина б наша постраждала", — зазначила вона.

Місцевий мешканець Тимур на момент вибуху був на занятті у басейні. Він ледве встиг вибігти.

"Полетіли всі вікна, все скло, повністю полетіло на нас. Ми ледве встигли вибігти звідти. Там всі двері виламані. Актова зала зруйнована. Є поранені, жінки з кухні бачив поранені. Обличчя в крові, дівчина з порізом на брові", — розповів хлопець.

Керівник спортивного закладу розповів, що внаслідок удару зруйнована частина будівлі, актова зала, їдальня, дитячі кімнати, адміністративні приміщення. За його словами, у будівлі вилетіли всі вікна.

"У нас з цим дуже суворо все і ми завжди на це робимо досить великий акцент. Діти завжди під час повітряної тривоги максимально швидко покидають приміщення, закінчують навчально-тренувальний процес і йдуть в укриття. Четверо дітей поранених якраз бігли до укриття. Вилетіло скло та у декількох легенькі подряпини. Діти злякалися, але приїхали психологи з ними поспілкувалися", — заявив він.

Своєю чергою заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив, що внаслідок атаки Росії на Дніпро пошкоджені підприємство, дитячий садочок, школи та будинки, що розташовані поруч.

Нагадаємо, прес-служба Національної поліції показала відео та фото наслідків ворожої ракетної атаки по Дніпру 2 квітня. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 21:30