Фото: Офіс президента

Скоординували позиції перед засіданням Євроради: Зеленський переговорив з Урсулою фон дер Ляєн

У понеділок, 27 листопада, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Під час розмови очільник держави наголосив на важливості збереження єдності Європейського Союзу перед грудневим засіданням Європейської ради. Він зазначив, що схвалення багаторічної програми допомоги обсягом у 50 мільярдів євро буде найкращим сигналом сталої підтримки України з боку Євросоюзу, а рішення про початок переговорів щодо членства України в ЄС стане потужною мотивацією для українців, які майже два роки продовжують боротьбу за свою свободу та спільні демократичні цінності.

"Глава держави подякував за позитивну оцінку виконання Україною рекомендацій Єврокомісії. Наша країна продовжить реалізовувати всі взяті на себе зобов’язання, зокрема щодо прав національних меншин і зміцнення антикорупційних інституцій, запевнив Володимир Зеленський", — йдеться у повідомленні.

Крім того, Зеленський розповів Урсулі фон дер Ляєн про прогрес України у виконанні рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів про вступ до ЄС. Зокрема, гарант поінформував про ухвалені в першому читанні законопроєкти, спрямовані на подальше посилення антикорупційної інфраструктури.

Нагадаємо, 27 листопада президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спадкоємним принцом, прем'єр-міністром Королівства Саудівська Аравія Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. Головною темою бесіди була Формула миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.11.2023 20:36