Фото: ілюстративне. Джерело: KTG North Korea Travel

Sky News: У росіян виникнуть серйозні проблеми з військовими КНДР в Україні

Розміщення північнокорейських солдатів стало б значним кроком у підтримці Москви з боку Пхеньяну, який уже надав велику кількість боєприпасів, включно з артилерійськими снарядами та балістичними ракетами. Водночас ставиться під сумнів ефективність такого кроку, якщо проаналізувати високий рівень втрат російських військ та питання інтеграції військових КНДР у ланцюг командування країни-агресора через мовний бар’єр.

Про це повідомляє Sky News.

За даними видання, цей крок також став би чіткою вказівкою на те, який негативний вплив катастрофічні втрати серед російських військ в Україні надали здатність президента Росії Володимира Путіна залучати достатню кількість нових російських рекрутів для просування вперед.

Західні чиновники стверджують, що у вересні щоденні втрати російських військовослужбовців убитими та пораненими в Україні становили 1271 особу. Такий рівень втрат означає, що навіть тисячі північнокорейських солдатів — це "не так багато днів втрат, які до певної міри заповнюють прогалину", — заявив західний чиновник на брифінгу для журналістів. 

Також виникають питання про те, як північнокорейці інтегруватимуться в російський ланцюжок командування. "Як на практичному рівні працює командування та контроль?" — спитав чиновник, маючи на увазі, що російські командири на місцях в Україні зможуть наказувати північнокорейським солдатам, що робити. "Чи є у них [північнокорейців та російських] радіостанції, якими вони спілкуються один з одним? Чи можуть вони говорити однією мовою? Як ви об'єднуєте їх у сили?" — сказав чиновник.

Ще одна проблема, яка, напевно, повинна хвилювати лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, який веде самітницький спосіб життя, — це ймовірність того, що будь-які солдати, яких він відправить зі своєї ізольованої країни, дезертують і відмовляться повертатися. 

"Я думаю, це дійсно цікавий момент", — сказав західний чиновник. "Це може докорінно підірвати — не обов'язково все це — але ідею, безумовно. І якщо є значні цифри, то це справді цікава динаміка для нас".

Нагадаємо, раніше керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко заявляв, що Росія може відправити північнокорейських військових до Курської області. Зокрема, не виключено, що їх можуть направити на тимчасово окуповані території України.

Водночас за даними "Суспільного", війська країни-агресорки формують так званий "особливий бурятський батальйон". Він укомплектований громадянами із Північної Кореї. Попередньо, він налічуватиме до 3000 осіб. Наразі ворог проводить забезпечення батальйону стрілецьким озброєнням та боєприпасами. Ймовірно, що батальйон може бути залучено до виконання бойових завдань поблизу російського населеного пункту Суджа та міста Курськ.

До того ж у виданні зауважили, що деякі військові КНДР тікають з РФ. Так, 18 військових із КНДР полишили свої позиції за сім кілометрів від державного кордону з Україною.

Раніше президент Володимир Зеленський на прес-конференції у Брюсселі після участі у засіданні Євроради заявив, що Російська Федерація планує залучити близько 10 тисяч військових з Північної Кореї для війни проти України. На окупованих територіях вже перебувають офіцери з КНДР.

Своєю чергою керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов підтвердив, що близько 11 тисяч солдатів з Північної Кореї проходять підготовку для війни в Україні.

Згодом розвідка Південної Кореї повідомила, що КНДР може надати Росії цивільний персонал замість того, щоб спрямовувати власні війська для участі у війні в Україні. Проте ця інформація потребує окремої перевірки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2024 14:41