Фото: KTG North Korea Travel

У РНБО припустили, куди Москва може відправити північнокорейських військових

Росія може відправити північнокорейських військових до Курської області. Зокрема, не виключено, що їх можуть направити на тимчасово окуповані території України.

Про це на своєму Telegram-каналі повідомив очільник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко

За його словами, для початку росіяни можуть застосувати військових з КНДР в Курській області. Кількість північнокорейських військових, яку Москва може залучити до бойових дій, оцінюється у декілька тисяч. 

"Не виключається, що після російських полігонів декілька тисяч військових КНДР можуть опинитися на тимчасово окупованих територіях України разом з бурятами", — зауважив Коваленко. 

Також посадовець наголосив, що менш ніж один відсоток кадрового офіцерського складу армії Північної Кореї володіє російською мовою.

"Це важливо розуміти, щоб аналізувати можливості залучення цих військових до дій армії РФ в майбутньому", — додав він.

Нагадаємо, раніше російський диктатор Володимир Путін вніс до Державної думи проект ратифікації Договору про всеосяжне стратегічне партнерство між Москвою та Пхеньяном. Він передбачає всеосяжне стратегічне партнерство між РФ і КНДР, а також військову та іншу допомогу однієї з країн у разі нападу на іншу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.10.2024 15:47