Фото: KTG North Korea Travel

Які завдання виконуватимуть військові КНДР у війні Росії з Україною: з'явилось роз'яснення

Російське керівництво хоче залучити до війни з Україною військових з Північної Кореї. Вони охоронятимуть кордон країни-агресора.

Про це у Telegram-каналі повідомив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

Він зауважив, що історія про підготовку ворогом військових КНДР — це історія про спробу в майбутньому поставити корейців охороняти російський кордон в підкріплення прикордонникам і окремим строковикам.

"Рашка побачила на Курщині, що ФСБ, якому підпорядковані прикордонники, а також строковики не здатні воювати якісно. Умовно, Путін хоче, аби в полон, у разі чогось, потрапляли корейці Кіма", — написав Коваленко.

Нещодавно видання Washington Post повідомило, що північнокорейські військові проходять підготовку на території Росії. Уже до кінця цього року декілька тисяч солдатів із Корейської Народної Демократичної Республіки можуть відправити на фронт в Україну.

Нагадаємо, в серпні координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявляв, що військова співпраця Росії з Північною Кореєю несе загрозу не лише Україні, а й для держав Тихоокеанського регіону. Кремль у нинішній ситуації нагально потребує допомоги союзників.

Раніше ЗМІ з посиланням на свої джерела у розвідці повідомляли, що на Донеччині Збройні сили України завдали ракетного удару по окупованій території, знищивши 20 військових, серед яких — шість офіцерів із Північної Кореї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 13.10.2024 20:41