Фото: Кім Чен Ин. Джерело – росЗМІ

Кім Чен Ин розповів, коли Північна Корея "без вагань" застосує ядерну зброю

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що країна без вагань застосує всі наступальні сили, включно з ядерною зброєю, якщо противник спробує застосувати силу, щоб посягнути на її суверенітет.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державне інформаційне агентство KCNA.

Як зазначає видання, Кім розкритикував президента Південної Кореї Юн Сок Йоля за його загрозу покласти край північнокорейському режиму на заході, присвяченому дню військових, заявивши, що цей коментар показує, яка сторона руйнує регіональну безпеку та мир.

Кім сказав, що Юн "хвалився переважною протидією військової могутності на порозі держави, яка володіє ядерною зброєю, і це була велика іронія, яка викликала підозри в тому, що він ненормальна людина", повідомляє KCNA.

"Він підтвердив, що "якщо" противник, охоплений крайньою дурістю і нерозсудливістю, спробує використати збройні сили, посягаючи на суверенітет КНДР, то Пхеньян без вагань застосує всі наступальні сили, що є в неї, включаючи ядерну зброю", — додало видання.

Нагадаємо, на початку січня лідер Північної Кореї Кім Чен Ин  наказав своїм військовим "дотла знищити" США та Південну Корею, якщо їх спровокують. Він також пообіцяв посилити національну оборону, щоби впоратися з тим, що він назвав безпрецедентною конфронтацією зі США.

Кім Чен Ин також закликав асамблею переписати Конституцію КНДР на наступному засіданні, щоб визначити Південну Корею як "ворожу країну №1". У новій конституції має бути зазначено, що Північна Корея прагнутиме "окупувати, поневолити та повернути собі" Південну Корею як частину території Півночі, якщо на Корейському півострові вибухне нова війна, сказав Кім.

Раніше Кім Чен Ин заявив, що КНДР більше не прагнутиме примирення з Південною Кореєю, і закликав переписати конституцію КНДР, щоб виключити ідею спільної державності між розділеними війною країнами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.10.2024 07:02