Ентоні Блінкен. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

"Безвідповідально та несвоєчасно": у США відреагували на нові ядерні погрози Путіна

Світ потребує роззброєння та закінчення воєн. Погрози ядерною зброєю від російського диктатора Володимира Путіна є "безвідповідальними".

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю MSNBC. Він засудив заяву Путіна на адресу Заходу про ядерну зброю як "безвідповідальну" та "невчасну". Зокрема, нагадав, що у світі багато хто "брязкав ядерною шаблею".

"Я думаю, що багато хто у світі чітко говорив про це, коли він брязкав ядерною шаблею — в тому числі й Китай у минулому. Тому я би просто закликав зробити це зараз, коли світ зібрався, щоби поговорити про необхідність більшого роззброєння та нерозповсюдження зброї", — сказав він.

Як відомо, нещодавно російський диктатор Володимир Путін знову згадав про застосування ядерної зброї. Зокрема, він заявив про зміни в ядерній доктрині Росії — росіяни планують розширити умови застосування ядерного арсеналу.

Путін заявив, що ця доктрина дозволяє Росії здійснити ядерний удар у відповідь на агресію з боку будь-якої неядерної держави, якщо така агресія відбувається за участю або за підтримки ядерної держави.

Українські офіційні особи пояснили такий крок Путіна відсутністю в нього інших інструментів залякування. Мовляв, це просто така його "страшилка".

Нагадаємо, представник Євросоюзу із зовнішньої політики Петер Стано зазначив, що ядерні погрози російського диктатора Володимира Путіна є безрозсудними та безвідповідальними. Зокрема, плани Росії щодо розширення застосування ядерної зброї викликають занепокоєння на Заході.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.09.2024 17:18