На фото: Петер Стано. Джерело: скриншот з відео

"Безвідповідальна та неприйнятна поведінка": у ЄС засудили ядерні погрози Путіна

Ядерні погрози російського диктатора Володимира Путіна є безрозсудними та безвідповідальними. Зокрема, плани Росії щодо розширення застосування ядерної зброї викликають занепокоєння на Заході.

Про це заявив представник Євросоюзу із зовнішньої політики Петер Стано, пише The Guardian. Зокрема, за словами посадовця, Путін вже не вперше грає в азартну ставку зі своїм ядерним арсеналом.

"Ми, звичайно, рішуче відкидаємо ці загрози. Це лише продовження дуже безвідповідальної та неприйнятної поведінки з боку Путіна", — наголосив посадовець.

Зазначається, що у середу, 25 вересня, російський диктатор оголосив про оновлену ядерну доктрину Москви, яка дозволить використовувати ядерну зброю проти неядерних держав, якщо їх підтримують ядерні держави.

Відомо, що запропоноване розширення російської ядерної доктрини, яку сам Путін має право схвалити, відбувається в той момент, коли Україна просить дозволу від західних союзників використовувати зброю великої дальності для ударів по цілях вглиб російської території. Водночас Україна вважає, що необхідно націлити далекобійну зброю на російські аеродроми та військову інфраструктуру, які Москва використовує для нападів на українську військову та цивільну інфраструктуру.

"США та інші західні країни обережні щодо можливості подальшої ескалації", — додає видання.

Зокрема, речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що заплановані зміни ядерної доктрини слід розглядати як "конкретний сигнал" Заходу.

Нагадаємо, декілька днів тому аналітики видання The Washington Post зауважили, що в Кремлі зростає усвідомлення того, що Захід не піддається ядерним погрозам, там думають, чим їх замінити. Водночас російський диктатор Володимир Путін шукає тоншу та обмежену відповідь на дозвіл Заходу Україні використовувати ракети більшої дальності для ударів по Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.09.2024 15:57