Фото ілюстративне. Джерело: rtvi.com

"Страшилка — нічого більше": в Україні прокоментували нові ядерні погрози Путіна

Кремлівський диктатор Володимир Путін знову вдався до ядерного шантажу. Він робить це тому, що не має інших інструментів залякування. Це просто така його "страшилка".

Про це заявили радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", керівник Офісу президента Андрій Єрмак і керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

"Очевидно, що Росія не розуміє, як зупинити те, що буде продовжуватися в цій війні. А що відбуватиметься, ми з вами бачимо не тільки на прикладі Курської операції, але й на прикладі далекобійних ударів українською продукцією по території Росії. Вони суттєво впливають на соціальні настрої в Росії", — наголосив Подоляк.

Він зауважив, що на теперішній момент Росія вже не може викласти на умовний стіл конфлікту нічого, крім того, що там вже є.

"А тримає вона там практично все, що в неї було. Традиційна пропаганда та традиційні погрози не працюють... Безумовно, Росія намагається використати останній аргумент, аргумент боягузливих людей, що у них є ядерна зброя", — акцентував він.

Єрмак також зауважив, що окрім ядерного шантажу в Росії більше немає нічого.

"Жодних інших інструментів залякування світу. Ці інструменти не спрацюють", — наголосив він.

Водночас Коваленко наголосив, що ядерний шантаж Путіна — це страх перед українською зброєю, яка позбавляє Росію стратегічних складів озброєнь і завдає шкоди можливостям Путіна продовжувати терор.

"Це страшилка від страху. Нічого більше", — зауважив він.

Нагадаємо, що сьогодні Путін запропонував внести зміни до державної політики щодо умов застосування ядерної зброї. Це питання диктатор обговорював із російськими чиновниками на засіданні Ради безпеки з ядерного стримування. За його словами, в оновленій версії доктрини запропоновано "внести низку уточнень" у частині, де описано умови застосування ядерної зброї.

Зокрема, він розповів про можливе розширення категорії держав і військових союзів, проти яких може проводитися ядерне стримування. А також — доповнення переліку "військових загроз, для нейтралізації яких виконуються заходи ядерного стримування".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2024 22:56