Джон Кірбі / скріншот з відео

У Байдена заявили, що співпраця Росії з КНДР загрожує не лише Україні

Військова співпраця Росії з Північною Кореєю несе загрозу не лише Україні, а й для держав Тихоокеанського регіону. Глава Кремля у нинішній ситуації нагально потребує допомоги союзників.

Таку заяву зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Європейська правда".

Посадовець, зокрема відреагував на застосування Росією балістичних ракет КНДР для атак по Україні, зокрема останній удар по Київщині. Джон Кірбі підкреслив, що не може підтвердити, що під час минулої атаки застосовувались саме ракети Північної Кореї, але наголосив, що "якщо це правда, це відповідає тому, що Путін  хоче робити з північнокорейськими військовими можливостями".

"Ми говоримо про це вже досить давно: Путін у розпачі, він відчайдушно потребує допомоги та військового потенціалу. Він у розпачі звертається по допомогу до таких країн, як Іран і Північна Корея, і це небезпечно, очевидно, для народу України, для їхньої енергетичної інфраструктури, але це також небезпечно для Тихоокеанського регіону", — заявив Кірбі.

Представник Білого дому зазначив, що розвиток оборонних відносин між КНДР і Москвою матиме наслідки для колективної безпеки та безпеки в Тихоокеанському регіоні.

"І я бачу, що ми маємо вжити кроків, щоб пом'якшити це, наскільки ми можемо", — резюмував Джон Кірбі.

Нагадаємо, вночі 11 серпня війська країни-агресорки випустили по Києву балістичні ракети та ударні дрони. Це вже друга ворожа атака на столицю від початку серпня. Через російську атаку загинув 35-річний чоловік та його чотирирічний син.

Згодом Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що у ніч на 11 серпня ворог атакував Україну балістичними ракетами північнокорейського виробництва KN-23. Вони хоч і не зовсім точні, але дуже небезпечні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.08.2024 21:39