Фото: росЗМІ

Путін вніс до Держдуми проект про ратифікацію договору з КНДР: що він передбачає

Російський диктатор Володимир Путін вніс до Державної думи проект ратифікації Договору про всеосяжне стратегічне партнерство між РФ та Північною Кореєю. 

Про це повідомили російські ЗМІ.

Зазначається, що документ про стратегічне партнерство між Москвою та Пхеньяном було підписано ще 19 червня, у ході візиту кремлівського диктатора до КНДР. Він передбачає всеосяжне стратегічне партнерство між РФ і КНДР, а також військову та іншу допомогу однієї з країн у разі нападу на іншу.

Зокрема, у статті четвертій договору зазначається, що "у разі якщо одна із Сторін зазнає збройного нападу з боку будь-якої держави або кількох держав і виявиться таким чином у стані війни, то інша Сторона негайно надасть військову та іншу допомогу всіма, хто є в ній розпорядженні коштами відповідно до статті 51 Статуту ООН та згідно із законодавством Російської Федерації та Корейської Народно-Демократичної Республіки".

До того ж один із його пунктів дозволяє КНДР вступити у війну проти України на боці Росії, але для цього країна-агресорка сама має перебувати у стані війни.

Також країни зобов’язалися не поширювати інформацію, яку можуть використати інші країни, щоб запровадити санкції.

Нагадаємо, в серпні координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявляв, що військова співпраця Росії з Північною Кореєю несе загрозу не лише Україні, а й для держав Тихоокеанського регіону. Кремль у нинішній ситуації нагально потребує допомоги союзників.

Раніше ЗМІ з посиланням на свої джерела у розвідці повідомляли, що на Донеччині Збройні сили України завдали ракетного удару по окупованій території, знищивши 20 військових, серед яких — шість офіцерів із Північної Кореї.

Своєю чергою керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко заявив, що російське керівництво хоче залучити до війни з Україною військових з Північної Кореї. Вони охоронятимуть кордон країни-агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.10.2024 22:30