Слободян: 100 років тому українські війська встановили свої символи на кордоні держави

12 БЕРЕЗНЯ 2018 10:30

«Вже незабаром Державна прикордонна служба буде святкувати 100-річчя із Дня створення Корпусу кордонної охорони УНР (ККО). На противагу існуючому святу – Дню ДПСУ, вставленому за радянською інерцією, ця подія має виключно національний та український контекст. І найголовніше – переможні бої, у яких брали участь підрозділи ККО у квітні 1918 року дають право сучасним прикордонникам робити це з гордо піднятою головою», – написав в себе на сторінці у Facebook помічник Голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає TrueUA.

Він зазначив, що одним з визначних пунктів формування уявлень про встановлення кордонів УНР та демаркацію кордону з Росією стали операції українських військ у квітні 1918 р. під час Першої українсько-більшовицької війни. Під час визвольного походу українських армій за визволення Донбасу та Криму особливу роль відіграли війська Запорозького корпусу. Корпус при підтримці союзницьких німецьких та австро-угорських військ, що у березні 1918 р. вступили в Україну на реалізацію умов Берестейського мирного договору, в короткі терміни звільнив Донбас, вийшов на державні кордони України та захопив Крим.

«Таким чином, 100 років тому, у квітні українські війська встановили свої символи на кордоні держави. Це була справжня перемога Держави Україна та її війська…», – наголосив Олег Слободян.

Суспільство, 12.03.2018 10:30