Слободян: Прикордонники передали Алі Бакаєва поліції

02 ЛЮТОГО 2018 11:19

Українські прикордонники затримали в київському аеропорту «Бориспіль» уродженця Чечні Алі Бакаєва, підозрюваного Росією в організації нападу на частину Росгвардіі в Наурському районі Чечні. Про це повідомив адвокат затриманого. У Державні прикордонній службі України у коментарях TrueUA підтвердили інформацію та розповіли, що уродженець Чечні прибув рейсом із Стамбула разом з родиною і наразі переданий співробітникам поліції.

«Під час проходження контролю відносно громадянина Росії відбулося спрацювання бази даних Інтерполу. Ініціатором його розшуку є Російська Федерація. У ході спілкування з прикордонниками Алі Бакаєв, разом з дружиною та неповнолітньою дитиною, звернувся із заявою про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту», – розповів помічник Голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

Також він додав, що після проведення відповідних заходів уродженця Чечні Алі Бакаєва передано співробітникам поліції, які уже будуть вивчати дане питання та приймати юридично правильне та виважене рішення.

Події, 02.02.2018 11:19