Слободян: російські спецслужби пішли в наступ на Держприкордослужбу України

14 ЖОВТНЯ 2017 23:14

Днями на одному із російських пропагандистських каналів російські спецслужби опублікували «сенсаційний» матеріал про, нібито, загублену на території Росії флешку із таємною інформацією Держприкордонслужби. Знайшов цей артефакт звичайний селянин – місцевий мешканець, збираючи у лісі неподалік кордону гриби… Про це написав в себе на сторінці у Facebook помічник Голови ДПСУ Олег Слободян, інформує TrueUA.

Він зазначив, усе б нічого, якби ляпи із флешкою не були настільки очевидні.

По-перше, на 1 хв 25 секунді сюжету глядачу показують, нібито, документ Східного регіонального управління. Однак, якщо його збільшити, то в верхньому правому куті можна побачити гриф… «Секретно», що є русизмом та не використовується у діловій українські мові.

По-друге, сюжет був в ефірі о 21.19 13 жовтня. Але на 22 секунді сюжету чітку видно, що дата зміни верхніх файлів – після 9 години 13 жовтня.

По-третє, якщо вірити російському телевізору, то останні документи на флешці опрацьовувалися ще 11 жовтня. Тобто, на те, щоб відповідальний селянин "знайшов" флешку, пережив муки совісті, що з нею робити, передав російським прикордонникам, а ті - відразу секретну інформацію журналістам, останні встигли підготувати сюжет... на це все пішло близько 1 доби.

«Звичайно встигнути підготувати сюжет – можна, але у таких випадках вміст носія спочатку детально вивчають спецслужби, і цей процес триває кілька днів, а то й і тижнів, а вже потім ця інформація частково!!! може бути опублікована у відкритих джерелах. Тим більше, якщо на носії, як заявляє журналістка, дійсно таємна інформація», – наголосив Олег Слободян.

По-четверте, селянин, який знайшов флешку, проживає, швидше за все, в одному із сіл Шибекинського району. До речі, райцентр до 1920 року належав Українській РСР та був незаконно анексований РФ. А тепер уявіть собі, що чоловік поважних років чітко розуміє, а) що щось чорне продовгувате, що лежить в траві – це флешка! Б) як тільки приходить до дому – в ізбу, на хуторі, відразу (зважаючи на обмежений час між останніми записами та датою виходу сюжету) кидає на підлогу гриби і кричить дружині, щось на кшталт: «баба, бросай стряпню, неси ноутбук! Будем флешку смотреть!». І дід з бабою ввечері, під ставнями сидять і дивляться на ворожому піндосовському Apple українську флешку… )

«Як і в будь-якій російській історії правдивість брехні завжди легітимізується часткою правди. В цій історії її не багато. Одне можна сказати точно: російські спецслужби пішли в наступ на Держприкордослужбу України», – наголосив він. 

Суспільство, 14.10.2017 23:14