Словенія попередила Хорватію про контроль над морем

01 ВЕРЕСНЯ 2017 15:50

Словенія очікує від Хорватії виконання рішення суду в Гаазі щодо хорватсько-словенського кордону.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Vechernji  

Прем'єр-міністр Словенії Міро ЦЕРАР заявив, що очікує від Хорватії виконання рішення суду в Гаазі щодо хорватсько-словенського кордону, і підкреслив, що словенська поліція вже контролює море.   

«Уряд інтенсивно діє за рішенням керівництва держави, щоб дати Хорватії достатньо можливостей змінити свою точку зору та підходи до виконання вердикту», - підкреслив словенський прем’єр.   

За його словами, уряд Словенії буде рішуче діяти, якщо Хорватія не погодиться на поступки.   

«З Хорватією ми повинні продовжувати діалог і дати їй шанс перестати порушувати міжнародне та європейське право та поважати зобов'язання, передбачені арбітражною угодою… Наша поліція вже контролює все море, яке знаходиться в рамках наших кордонах, але ми нічого не робимо щодо тих, хто перетинає море», - наголосив очільник уряду Словенії.  

 Нагадаємо, раніше Арбітражний суд в Гаазі встав на сторону Словенії у територіальній суперечці з Хорватією. Зокрема, суд постановив, що Словенія має право проходу до міжнародних вод через територіальні води Хорватії в Адріатичному морі.   

У суперечці навколо поділу Піранської затоки Словенія, за рішенням арбітражу, отримала три чверті площі цієї затоки.   

Ширина коридору, по якому словенські кораблі і літаки зможуть пересуватися без перешкод повинна становити 2,5 морських миль.

 

Світ, 01.09.2017 15:50