Фото: ВРУ

"Слуги" в Раді пропонують змінити порядок звільнення міністрів

У Верховній Раді хочуть змінити порядок звільнення міністрів. Народні депутати зареєстрували проект закону №9589, згідно з яким звільняти урядовців буде дозволено не лише за поданням Кабінету міністрів або президента, але й за поданням народних обранців — більш ніж половини від конституційного складу.

Про це повідомляє TrueUA із посиланням на карту законопроекту на сайті парламенту.

Відомо, що автор проекту закону — нардеп від партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу. Текст документа наразі не оприлюднено.

"Проста і коротка законодавча ініціатива... Оскільки призначає і звільняє Верховна Рада, яка несе політичну відповідальність за діяльність уряду, запропонував додати пункт про звільнення за поданням більше ніж половини народних депутатів від конституційного складу Ради (тобто 226+)", — повідомив Мазурашу на своїй сторінці в Facebook.

Відомо, що на сьогодні у законі "Про Кабінет Міністрів України" передбачена можливість звільнення членів Кабміну (міністрів) лише за власним бажанням або за поданням президента (міністра оборони та закордонних справ) і прем'єр-міністра.

Також у Конституції України виписано лише порядок призначення міністрів. Зокрема, визначено, що міністр оборони, міністр закордонних справ призначаються Верховною Радою за поданням президента, інші члени Кабміну призначаються парламентом за поданням прем'єр-міністра.

Нагадаємо, 7 серпня у Верховній Раді зареєстрували законопроект №9574, яким пропонується запровадити державне свято — День подяки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.08.2023 18:40