Смердюча діра це - «рот Трампа», – екс-президент Мексики Вісенте Фокс

13 СІЧНЯ 2018 09:40

Хвиля критики обрушилася на президента США за використання виразу «смердючі дірки». «Чи варто США приймати мігрантів з «смердючих дірок»? Як і очікувалося, ці передбачувані слова Дональда Трампа викликали бурхливу реакцію світової спільноти. А представник управління Верховного комісара ООН з прав людини прямо звинуватив главу Білого дому в расизмі. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Al Jazeera.

«Це шокуючі і ганебні коментарі президента США, і, на жаль, не можу використовувати інше слово, - расистські», - сказав Руперт Колвілл. - Не можна називати «дірками» цілі країни і континенти, чиє населення не є білим. Це недопустимо».

З критикою на Трампа обрушилися демократи. Так, сенатор Річард Блументаль назвав його слова ганебниою зрадою американських цінностей. Екс-президент Мексики Вісенте Фокс написав у своєму твіттері, що сама смердюча діра - це «рот Трампа», а колишній прем'єр Гаїті Лоран Ламот зазначив, що президент США пробив нове дно.

Активність в соціальних мережах проявили і жителі Норвегії, яку Трамп нібито протиставив країнам «небажаної імміграції». «Норвегія займає перше місце в рейтингу найщасливіших країн. Навіщо нам їхати в цю «смердючу дірку»? - так написав один з користувачів твіттера.

Жорсткість міграційної політики було одним з головних тез передвиборчої кампанії Трампа. «Я б хотів створити систему, при якій до нас приїжджали б тільки найбільш гідні і талановиті люди, здатні вивести країну на новий рівень», - так написав президент США.

Нагадаємо, що Президент США Дональд Трамп заявив, що його країні не потрібні мігранти з «брудних дірок». Такий термін він вжив на зустрічі з конгресменами, в ході якої обговорювалися питання захисту від депортації дітей нелегальних мігрантів.

Світ, 13.01.2018 09:40