Смертельний інцидент у Дніпрі. Фото: МВС

Смертельна стрілянина у Дніпрі за участю поліцейського: у ДБР зробили заяву

Працівники Державного бюро розслідувань працюють над тим, щоби якомога якісніше завершити розслідування інциденту в Дніпрі 29 вересня. Тоді поліцейський застосував табельну зброю, внаслідок чого загинула людина.

Про це повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян.

"Суспільство хоче швидких відповідей. Сталася трагедія, трапився інцидент, це призвело до резонансу, і якщо це сталося позавчора, то вже вчора мають бути відповіді. Але правоохоронний орган, орган досудового розслідування так не працює. Тому що потрібні неспростовні докази, які ляжуть в основу справи та зможуть довести провину чи не винуватість підозрюваної особи в суді", — сказала вона.

За її словами, ДБР як правоохоронний орган насамперед працює над якісним збором доказів, допитом свідків і проведенням експертиз для ефективного досудового розслідування інциденту.

"Ми не женемося за оперативністю, ДБР сконцентровано на якості матеріалів і за неспростовності доказів", — зазначила радниця з комунікацій Бюро.

Вона додала, що працівники ДБР докладають максимальні зусилля, щоби завершити розслідування у цій справі. Наразі триває кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 КК України. Вивчаються всі обставини інциденту.

Вбивство чоловіка поліцейським у Дніпрі: що відомо

Попередньо встановлено, що 29 серпня правоохоронці намагались зупинити елітне авто у середмісті Дніпра, водій якого, за наявними даними, ігнорував законні вимоги правил дорожнього руху. Після зупинки автомобіля чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння. За інформацією слідства, в автомобілі також були дорослі та діти. Однак пасажири відмовилися входити із салону, через що поліція почала силою витягувати їх транспорту та застосувала газовий балончик.

Фото: прес-служба ДБР

Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю та тричі вистрелив у спину пасажиру. Від отриманих травм чоловік помер. 

"Наразі причетного до перевищення службових повноважень правоохоронця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру. Слідство триває, з’ясовуються всі обставини справи", — йдеться у повідомленні. 

Відкрито провадження за фактами умисного вбивства та перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу (ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 КК України). Максимальний термін покарання за цими статтями — до 15 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що 31 серпня суд обрав запобіжний захід поліцейському Євгенові Звонкову, який 29 серпня застрелив у Дніпрі чоловіка-пасажира Jaguar, — цілодобовий домашній арешт до 30 жовтня 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.10.2023 16:13