Фото: Telegram Філатова

Смертельний конфлікт за участю поліцейського у Дніпрі: з'явилась реакція мера Філатова

Мер Дніпра Борис Філатов висловився щодо інциденту у місті, коли під час конфлікту з поліцейським був вбитий чоловік. Чиновник став на захист правоохоронця.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram Філатова. Мер Дніпра відреагував на трагедію після того, як вся країна почала обговорювати відео подій з Дніпра. Він наголосив, що завжди називає речі своїми іменами й часто критикує деяких "правоохоронців".

"Є базові речі. Для будь-якої країни, де прагнуть поваги до закону. Ніхто і ніколи не має права зневажати, хапати чи взагалі якось тягти свої руки до людини в формі, яка виконує свої службові обовʼязки", — написав чиновник.

Також Філатов попросив підписників не писати свої юридичні висновки, адже він говорить виключно про морально-етичний вибір.

"Тому в цій ситуації я цілковито на боці патрульних поліцейських. Міська влада Дніпра надасть всебічну моральну підтримку цим патрульним, а також їхнім рідним та колегам", — додав Філатов.

Також мер Дніпра заявив, що за час війни проїхав тисячі кілометрів по всій Україні. Його десятки разів зупиняли на різних блокпостах — поліція, військові чи Нацгвардія. При цьому правоохоронці дивилися його документи, оглядали машину, просили відкрити багажник, фотографували його вміст та подекуди ставили дурнуваті питання. 

"Та жодного разу я не "качав права" та не розповідав, що я — великий начальник. Я просто виконував вказівки людей в формі. А потім сідав собі в авто, і далі спокійно їхав. Подумайте про це", — заявив Філатов.

Він також додав, щоб люди припинили писати про "власника елітного авто", адже "немає різниці, яку машину водить людина".

"Не треба збуджувати низинні почуття натовпу, примішуючи до ситуації ще й класову ненависть. Бо бидло — хоч на Jaguar, хоч на "Запорожці" — завжди залишається бидлом", — додав мер міста.

Вбивство чоловіка поліцейським у Дніпрі: що відомо

Попередньо встановлено, що 29 серпня правоохоронці намагались зупинити елітне авто у середмісті Дніпра, водій якого, за наявними даними, ігнорував законні вимоги правил дорожнього руху. Після зупинки автомобіля чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння. За інформацією слідства, в автомобілі також були дорослі та діти. Однак пасажири відмовилися входити із салону, через що поліція почала силою витягувати їх транспорту та застосувала газовий балончик.

Фото: прес-служба ДБР

Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю та тричі вистрелив у спину пасажиру. Від отриманих травм чоловік помер. 

"Наразі причетного до перевищення службових повноважень правоохоронця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру. Слідство триває, з’ясовуються всі обставини справи", — йдеться у повідомленні. 

Відкрито провадження за фактами умисного вбивства та перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу (ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 КК України). Максимальний термін покарання за цими статтями — до 15 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, раніше Державне бюро розслідувань повідомило, що вивчає правомірність застосування правоохоронцем табельної зброї. Вказувалося, що після зупинки поліцейськими автомобіля чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.08.2023 17:37