Фото: Радіо Свобода

Стрілянина у Дніпрі: суд обрав патрульному запобіжний захід

У середу, 31 серпня, суд обирав запобіжний захід поліцейському Євгенові Звонкову, який у вівторок, 29 серпня, застрелив у Дніпрі чоловіка-пасажира Jaguar.

Про це повідомляє прес-служба Патрульної поліції України.

"Щойно у Дніпрі закінчилось судове засідання щодо обрання запобіжного заходу патрульному", — йдеться у повідомлені.

Відомо, що на засіданні були патрульні, керівництво управління патрульної поліції в Дніпропетровській області, громадськість та ЗМІ.

Зазначається, що суд призначив Звонкову запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 30 жовтня 2023 року.

"Чекаємо на справедливі засідання та висловлюємо підтримку нашому колезі", — додають у прес-службі.

Адвокатка підозрюваного заявила, що підозра, яку оголошено її підзахисному, необґрунтована взагалі.  За її словами, кваліфікація злочину неправильна, а поліцейський діяв цілком законно.

До того ж вона повідомила, що патрульний потребує лікування у стаціонарі, адже має серйозні травми. До засідання Звонков підключався по відеозв’язку. Він заявив, що своєї провини він не визнає.

Журналісти "Радіо Свобода" оприлюднили відео з зали суду.

Вбивство чоловіка поліцейським у Дніпрі: що відомо

Попередньо встановлено, що 29 серпня правоохоронці намагались зупинити елітне авто у середмісті Дніпра, водій якого, за наявними даними, ігнорував законні вимоги правил дорожнього руху. Після зупинки автомобіля чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння. За інформацією слідства, в автомобілі також були дорослі та діти. Однак пасажири відмовилися входити із салону, через що поліція почала силою витягувати їх транспорту та застосувала газовий балончик.

Фото: прес-служба ДБР

Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю та тричі вистрелив у спину пасажиру. Від отриманих травм чоловік помер. 

"Наразі причетного до перевищення службових повноважень правоохоронця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру. Слідство триває, з’ясовуються всі обставини справи", — йдеться у повідомленні. 

Відкрито провадження за фактами умисного вбивства та перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу (ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 КК України). Максимальний термін покарання за цими статтями — до 15 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, постраждала патрульна поліцейська 26-річна Анастасія Жила, яку побив водій Jaguar у Дніпрі, проходить курс лікування. Медики діагностували у неї перелом носа та кістки обличчя. До того ж наявні травми голови та серйозні забої кінцівок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2023 21:16