Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Смог накрив кілька міст: у Чорнобильській зоні та на Чернігівщині вирують пожежі

На торфовищах та у лісах Київської та Чернігівської областей тривають пожежі, які викликали задимлення та запах продуктів горіння. Ліквідації займання стали на заваді обстріли з боку окупантів.

Про це повідомив заступник директора департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської обласної військової адміністрації Станіслав Юрченко, пише "Суспільне". 

"За три кілометри від кордону з Росією йдуть обстріли, звідти й задимлення. Там болотиста місцевість. Наразі вогнеборці не можуть загасити пожежу", — зазначив він.

Юрченко додає, що через ці пожежі, які вирують у прикордонній Сновській громаді, Чернігів накрив смог. 

Так, за даними 63-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Славутич, що на Чернігівщині, дим, який охопив місто, походить від пожеж на торфовищах у північних районах області, а також від лісової пожежі в Чорнобильській зоні відчуження.

"Будь ласка, зберігайте спокій і обмежте перебування на відкритому повітрі, особливо в ранкові години, коли дим найбільш інтенсивний", — закликає міська влада Славутича.

Нагадаємо, 17 серпня у Києві спалахнула пожежа на острові Труханів. Горів трав'яний настил та дерева на відкритій території. Площа пожежі сягала 200 квадратних метрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.08.2024 11:06