Фото: mil.in.ua

Снаряди від ЄС для України: Боррель зробив песимістичний прогноз

До кінця 2023 року країни Європейського союзу не зможуть надати Україні мільйон артилерійських снарядів, як було заплановано. Вже зараз планується передавати ті снаряди, які виготовляють у країнах ЄС.

Про це повідомив голова дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель.

За його словами, ЄС передав першу частину снарядів, які вже були в арсеналах країн-членів. Усього було поставлено близько 300 тисяч артснарядів.

"Ми продовжуємо переслідувати цю мету щодо передачі мільйона снарядів. Може, ми не досягнемо її до кінця року, але це залежатиме від того, як швидко будуть виконані контракти... Європа також експортує певну кількість своєї продукції: з цього, що ми виробляємо, ми експортуємо до третіх країн. І одне з рішень — перенаправити цей експорт Україні", — наголосив Боррель.

Зазначається, що відповідно до планів, складених раніше, ЄС зобов'язався постачати Україні артилерійські боєприпаси протягом року, спочатку використовуючи наявні запаси, а потім за допомогою контрактів на спільні закупівлі та збільшення промислових потужностей.

Нагадаємо, Україна отримає близько 100 тисяч боєприпасів до мінометів калібру 120 міліметрів. Концерн Rheinmetall отримав замовлення від уряду Німеччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.11.2023 00:17