Затримання соратниці Шарія. Джерело: СБУ

Соратниця Шарія з Херсонщини зривала мобілізацію: її затримала СБУ

Соратниця агента Росії Анатолія Шарія намагалася зірвати мобілізацію в Сили оборони України. Правоохоронці її затримали, тепер їй загрожує ув'язнення.

Про це повідомила Служба безпеки України.

"Служба безпеки України запобігла новим спробам агресора розхитати суспільно-політичну ситуацію у прифронтових районах на півдні України", — йдеться в повідомленні.

У Службі безпеки України розповіли, що поблизу Одеси затримали колаборантку, яка поширювала фейки про Сили оборони та вихваляла Путіна в соцмережах. Зловмисниця переховувалася біля обласного центру як переселенка з Миколаївщини.

"Затримана входила до "активу" забороненої "партії Шарія" та співпрацювала з російською розвідкою. За вказівкою ворога, вона адмініструвала Telegram-канал, в якому дискредитувала призов на військову службу в ЗСУ та закликала українців ухилятися від мобілізації. Також популяризувала кремлівський режим і окупаційні угруповання Росії, які воюють проти нашої держави", — додали в СБУ.

Колаборантка підтримувала зв’язок з окупантами через своїх батька та брата. Вони обидва ще до початку повномасштабного вторгнення виїхали до Росії, а після захоплення лівобережжя Херсонщини добровільно приєдналися до місцевої "філії" окупаційного МВС.

Перед публікацією деструктивного контенту фігурантка погоджувала його з представником російської спецслужби. Також колаборантка отримувала від нього перелік актуальних тем, які мала «підсвічувати» через підконтрольний інформаційний ресурс. За співпрацю з окупантами жінка отримувала від них "гонорар".

"Під час обшуку у затриманої вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку, які вона використовувала у підривній діяльності на користь агресора", — зазначили в Службі безпеки України.

Джерело: СБУ

Джерело: СБУ

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • колабораційна діяльність;
  • перешкоджання законній діяльності ЗСУ й інших військових формувань в особливий період.

Наразі вона перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років ув’язнення

Нагадаємо, 8 квітня Служба безпеки України затримала ворожого агента, який готував авіаудари по нових лініях оборони на прикордонні Сумської області. Затриманим виявився екс-регіонал.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2024 17:15