Фото: СБУ

СБУ затримала екс-регіонала, який наводив російські авіабомби на Сумщину

Служба безпеки України затримала ворожого агента, який готував авіаудари по нових лініях оборони на прикордонні Сумської області. Затриманим виявився екс-регіонал.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.  

За даними слідства, агента Федеральної служби безпеки Росії, який проводив дорозвідку поблизу оборонної лінії на території регіону, було затримано "на гарячому". Він намагався встановити точні координати військового об’єкта Збройних сил України, щоб скоригувати по ньому ворожий авіаудар.

У ході затримання у зловмисника вилучено мобільний телефон, з якого він намагався відправити кураторам з ФСБ фото та геолокацію потенційної "цілі". За даними СБУ, затриманим виявився колишній місцевий "функціонер" забороненої Партії регіонів.

Для виконання ворожих завдань зловмисник виходив на місцевість, де приховано фотографував військові об’єкти та фіксував їхні координати. У поле зору російської спецслужби екс-регіонал потрапив через власні дописи в одному з месенджерів, в яких вихваляв кремлівський режим. За скоєний злочин йому загрожує довічне ув'язнення. 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, у Києві затримали колаборанта, який постачав росіянам матеріали для будівництва "зубів дракона" на окупованій території України. Наразі чоловік перебуває під вартою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.04.2024 13:04