Фото: СБУ

Постачав окупантам будматеріали для виробництва "зубів дракона": у Києві затримали бізнесмена

У Києві затримали колаборанта, який постачав росіянам матеріали для будівництва "зубів дракона" на окупованій території України. Наразі чоловік перебуває під вартою.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

Працівники СБУ затримали у Києві колаборанта, який постачав окупантам будматеріали для зведення укріпрайонів у тимчасово окупованих південних регіонах України. Фігурантом виявився власник декількох підприємств у Бердянську. Після захоплення міста зрадник почав співпрацювати з ворогом.

За даними слідства, колаборант постачав російським компаніям пісок, щебінь та цемент для будівництва фортифікаційних споруд на південному фронті.

"Насамперед мова йде про масове виробництво протитанкових залізобетонних конструкцій, більш відомих як "зуби дракона", — зазначили у прес-центрі.

Як розповідають в СБУ, згодом фігурант виїхав до столиці. З Києва він продовжив керувати незаконним бізнесом у тимчасово окупованій частині Запорізької області. Для цього він залишив там повний склад свого топменеджменту та налагодив з ними дистанційний режим комунікації. До того ж за вказівкою колаборанта його підлеглі у Бердянську "перереєстрували" підконтрольні місцеві підприємства за російським "законодавством".

Після цього вони почали регулярно поповнювати бюджет Росії у вигляді сплати до нього "податків". Під час обшуку у помешканні затриманого у Києві виявлено документи та інші речові докази злочинної діяльності на користь ворога.

Наразі йому повідомлено про підозру. Зловмисник перебуває під вартою.

Нагадаємо, 1 квітня кіберфахівці СБУ затримали зрадницю, яка коригувала ракетні удари по Харкову. Жінка працювала на ворога ще з осені 2023 року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.04.2024 17:27