Спеціальний представник ООН вітав рішення відстрочити проведення референдуму в Малі

06 ЖОВТНЯ 2017 14:13

 

Як інформує TrueUA з посиланням на UN, запеклі зіткнення між озброєними групами і розбіжності з приводу перегляду конституції серйозно підірвали зусилля із реалізації мирної угоди в Малі.  

Про це на брифінгу в Раді Безпеки ООН повідомив Спеціальний представник ООН в країні Махамат Салех Аннадіф.   

Махамат Салех Аннадіф розповів, що в середині липня ситуація в країні загострилася із-за озброєних зіткнень між двома угрупуваннями, що підписали мирну угоду: КСА і «Платформа».   

До того ж в Малі росла напруженість у зв'язку з майбутнім референдумом за конституцією. Відмітивши, що до теперішнього часу обидві кризи вдалося здолати, представник ООН призвав усі сторони подвоїти зусилля, спрямовані на відновлення довіри, проведення реформ і поліпшення умов життя населення.  

В зв'язку з цим Спеціальний представник вітав рішення президента Малі Ібрагіма Бубакара Кейти відстрочити проведення конституційного референдуму, підкресливши, що цей крок привів до пом'якшення соціальної напруженості.   

Незабаром в Малі почнеться виборча кампанія, яка завершиться президентськими виборами в 2018 році.   

Махамат Салех Аннадіф нагадав, що 20 вересня в штаб-квартирі ООН на « полях» Генеральної Асамблеї ООН пройшла зустріч, присвячена просуванню мирного процесу в Малі.   

У ній взяли участь протиборчі сторони, які підтвердили свою прихильність мирній угоді.

 

Світ, 06.10.2017 14:13