Фото: pixabay

Спека і грози: синоптик розповів, яким буде третій тиждень липня

Від 17 до 21 липня погода в Україні буде надзвичайно спекотною. Особливо значне потепління відчують мешканці південних регіонів.

Про прогноз погоди на тиждень розповів синоптик Ігор Кібальчич.

"У зв'язку з надходженням жаркої та нестійкої повітряної маси середземноморського походження, а також з території Балканського півострова, в нашій країні прогнозується період переважно спекотної погоди з денними температурами близько +30 °С, у центральних та південних регіонах місцями вище +33…+35°С", — пояснив синоптик.

Однак, за його словами, нові температурні рекорди є малоймовірними. Очікувати варто цього тижня і гроз, які притаманні спекотній погоді. Тож місцями пройдуть просто зливи, а подекуди вони будуть супроводжуватись градом та поривами вітру.

Тиждень почнеться безхмарно та сухо. Температура повітря вночі становитиме +14…+19°С, вдень +27…+32°С; у південних та центральних областях вночі — +17…+22°С, вдень — +29…+34°С.

"У понеділок, 17 липня, погода очікується переважно малохмарною та без опадів. Однак увечері малорухомий холодний фронт стане причиною грозових дощів на Поліссі та на крайньому заході країни. Вітер північно-західної чверті, у західних областях змінних напрямків, 3-8 м/с", — сказав Ігор Кібальчич.

Нагадаємо, 7 липня синоптики зафіксували рекордну кількість опадів у Києві. Увечері столицю та область накрила потужна злива з грозою. Внаслідок дощу вулиці Києва перетворилися на ріки. Вода заливала не тільки дороги, а й навіть торгові центри та підземні переходи. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.07.2023 06:30