Фото: Pixabay

У Києві зафіксували новий погодний рекорд

У п'ятницю, 7 липня, синоптики зафіксували рекордну кількість опадів у Києві. Відтак, було побито максимальний показник 45-річної давнини.

Про це повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

"Рекорд добової кількості опадів у Києві. За даними спостережень метеостанції 7 липня у столиці було зафіксовано рекордну кількість опадів — 51,9 мм, що на 21,6 мм перевищило попередній рекордний показник 1978 року", — повідомили фахівці.

Негода у Києві

Увечері 7 липня Київ та область накрила потужна негода у вигляді сильної зливи з грозою. Внаслідок дощу вулиці столиці перетворилися на ріки. До того ж вода заливає не тільки дороги, а й навіть торгові центри та підземні переходи. 

Влада Києва повідомила, що виникли локальні підтоплення у Голосіївському і Печерському районах, на місцях працюють гідрослужби. Водночас та заявили, що основна частина вулиць, де виникли підтоплення, не на балансі дорожньої служби.

"Основна частина підтоплень — не на балансових вулицях дорожньої служби. Важливо, що напередодні у цих та інших районах зливостоки розчищали. І на початок дощу вони були чистими. Проте зливи залпові і система дощової каналізації не розрахована на таку кількість опадів", — заявили у КМДА.

Нагадаємо, 6 липня у Карпатах на горі Говерла через удар блискавки загинули двоє людей, 11-річна дівчина та чоловік. Ще одну жінку рятувальники знайшли в шоковому стані. Її група туристів супроводила до бази "Заросляк". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.07.2023 15:20