Фото: Pixabay

Спека та короткочасні дощі: синоптики спрогнозували погоду на тиждень

Цього тижня погода в Україні буде сухою та спекотною. Лише в більшості західних областей пройдуть невеликі, короткочасні дощі.

Про це повідомив Український гідрометцентр.

За даними синоптиків, у наступні три доби в Україні переважатиме суха та жарка погода. Температура повітря вночі коливатиметься у межах +14...+20°C, у південних областях до +23°C, вдень повітря прогріється до +26...+33°CОпадів не передбачається, лише на Закарпатті та Прикарпатті вдень 16 серпня та протягом 17 серпня очікуються короткочасні дощі та грози.

У п'ятницю, 18 серпня, в Україні також переважатиме суха погода, лише в більшості західних областей пройдуть невеликі, місцями помірні короткочасні дощі та грози. Температура вночі становитиме +15...+21°C, у південній частині стовпчики термометрів покажуть до +23°C, а вдень по всій країні температура повітря коливатиметься у межах +27..+33°C.

Крім того, синоптики попередили, що 14-17 серпня у Київській, Житомирській, Вінницькій, Черкаській області та в Криму, 16-17 серпня і в Тернопільській та Рівненській, 17 серпня й у Хмельницькій та Волинській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Якою буде погода в Україні протягом серпня

Згідно зі свіжими прогностичними даними, серпень у нашій країні виявиться контрастним як відносно розподілу температури повітря, так і щодо кількості опадів. Так, синоптик Ігор Кібальчич вказував, що середньомісячна температура в Україні очікується в межах +20…+26°C, що виявиться на 1,5-2°C вище за норму; у південних і східних областях місцями на 3-4°C вище середніх багаторічних показників.

Опади протягом місяця розподілятимуться нерівномірно, однак у західних областях традиційно їх буде більше, місцями вище за норму на 50-80%. У той самий час, у південній половині країни й на крайньому сході є високі ризики розвитку посухи шляхом переважання більш сухих повітряних мас і високих температур. З цієї ж причини, у зазначених регіонах більшу частину часу зберігатиметься найвищий рівень пожежної небезпеки (п'ятий клас).

Нагадаємо, в останній місяць літа 2023 року сонячна активність буде не такою інтенсивною, як у липні, однак у різні дні все ж очікуються три магнітні бурі різної потужності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.08.2023 12:42