Фото: Pixabay

Спекотно та з дощами: синоптик розповів про погоду до кінця тижня

В більшості областей України наразі спостерігається спекотна та дощова погода. Такі погодні умови протримаються в країні до кінця тижня.

Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич, пише Meteoprog.com. 

За його словами, впродовж цього тижня територія України перебуватиме переважно в умовах зниженого атмосферного тиску з переважанням нестійких повітряних мас, а також атмосферних фронтів різного типу.

"Як наслідок, практично щодня відзначатимуться дощі у супроводі гроз, подекуди не виключені небезпечні явища погоди, такі як град та шквалисте посилення вітру. Найбільшу кількість дощів слід очікувати у західних та північних областях. Тут місцями може випасти від однієї до двох місячних норм. Більш суха та спекотна погода традиційно прогнозується у південно-східній половині", — зазначив Кібальчич.

У середу, 12 червня, у більшості областей країни, за винятком Криму та Приазов'я прогнозують короткочасні дощі та грози, вдень подекуди можливі град та шквали, 15-20 м/с. Температура повітря вночі сягатиме від +14°С +19 °С, вдень від +20°С до +25°С. У південних та східних областях країни від +30°С до +35°С, у західній частині України від +17°С до +22°С.

У четвер, 13 червня, вночі у центральних та східних частинах країни очікуються дощі, місцями з громом. Стовпчики термометрів вночі у південних та східних областях сягатимуть від +10°С до +15°С, а вдень від +15°С до +20°С. У Криму та Приазов'ї температура вдень сягатиме до +31°С. 

У п'ятницю, 14 червня, вночі у західних областях та вдень на більшій частині території України очікуються дощі з грозами. Місцями можливий град та шквальні пориви вітру 15–20 м/с. Температура повітря вночі сягатиме від +11°С до +16°С. У південних та східних областях від +15°С до +20°С. Вдень у західних та північних областях температура повітря сягатиме від +19°С до +24°С, а в інших регіонах від +26°С до +31°С.

У суботу, 15 червня, у більшості областей країни прогнозують дощі різної інтенсивності, місцями можливий град та шквальні пориви вітру до 17–22 м/с. Температура повітря вночі сягатиме від +10°С до +15°С. У південних та східних областях від +15°С до +20°С, а вдень від +22°С до +27°С. На півдні України та у Криму місцями температура повітря сягатиме до +31°С.

У неділю, 16 червня, вночі на Лівобережній частині країни вдень у більшості областей, окрім південної половини, пройдуть дощі з грозами. Вітер очікується переважно північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі сягатиме від +12°С до +17°С , а вдень сягне від +23°С до +29°С .

Нагадаємо, що 29 березня метеорологи зафіксували у Київській області новий температурний рекорд. Найтепліша мінімальна температура повітря становила +6,8°C. Попередній рекорд фіксували 1993 року — +6,6°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.06.2024 10:37