Сплатив аліменти на двох дітей після того, як вилучили авто

26 ЖОВТНЯ 2021 16:02

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції упродовж минулого тижня стягнули 137,2 млн грн аліментів. З них 27,4 млн грн проблемної заборгованості, яка стягнута державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених законом обмежень: позбавлення права виїзду за межі України, права керування транспортними засобами, права користування вогнепальною зброєю та права полювання, накладення арешту на майно, притягнення боржника до відбування суспільно корисних робіт.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Міністерство юстиції.

На виконанні у Вишневому відділі державної виконавчої служби у Бучанському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) з травня 2020 року перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів на користь 2 дітей у розмірі 9 000 грн, починаючи з березня 2020 року.

"Для забезпечення вимог щодо сплати аліментів, державним виконавцем до боржника застосовано заходи, передбачені частиною 9 статті 71 Закону України «Про виконавче провадження».  Крім того,  постановою державного виконавця накладено арешт на рухоме та нерухоме майно боржника, відомості внесені до Державних реєстрів речових прав рухомого та нерухомого майна", - йдеться в повідомленні.

Після того, як транспортний засіб боржника було затримано та поставлено на штраф майданчик, боржник сплатив борг у сумі 114 413 грн, 22 883 грн штрафу, 11 441 грн виконавчого збору.

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції з початку 2021 року стягнули 5,5 млрд грн аліментних платежів. З них 1,1 млрд грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених законом обмежень.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Прикордонники зупиняли контрабандистів пострілами

Суспільство, 26.10.2021 16:02