Фото: росЗМІ

Спортсменів з Росії допустять до Паралімпіади у Парижі

Росіянам дозволили виступати на майбутніх Паралімпійських іграх-2024. Вони відбудуться з 28 серпня по 8 вересня 2024 року в столиці Франції Парижі.

Про це повідомила прес-служба Міжнародного паралімпійського комітету.

Члени Міжнародного паралімпійського комітету на генасамблеї не підтримали повне призупинення членства Росії — "проти" проголосували 74 учасники засідання, водночас заборону допуск представників країни-агресора підтримали 65 учасників.

Зазначається, що росіяни братимуть участь у цих змаганнях лише під нейтральним прапором.

Нагадаємо, що росіяни та білоруси не були представлені на зимовій Паралімпіаді-2022 в Пекіні, яка відбулася після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Також стало відомо, що комісія атлетів Міжнародного олімпійського комітету (МОК) обговорить питання допуску до змагань російських і білоруських спортсменів у нейтральному статусі. Це відбудеться у межах Міжнародного форуму спортсменів 2023 року, який пройде 1 та 2 жовтня у швейцарській Лозанні.

Міжнародний олімпійський комітет у березні 2023 року рекомендував спортивним федераціям допустити атлетів з Росії та Білорусі у нейтральному статусі. Таким чином він скасував попереднє рішення, яким організація пропонувала усунути спортсменів з цих країн у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 29.09.2023 18:59