Скріншот з відео

Справа Андрія Павелка: суд знову відсторонив від посади президента УАФ

Шевченківський суд Львова знову відсторонив з посади президента Української асоціації футболу Андрія Павелка. Ухвала підлягає негайному виконанню.

Про це повідомляє Footballhub.

Відповідне рішення сьогодні, 2 серпня, ухвалила слідча суддя Шевченківського районного суду міста Львова Ірина Зима. Термін відсторонення — два місяці, до 2 жовтня включно. Сторона захисту має право подати апеляцію протягом п'яти днів.

Справа Павелка

Влітку 2018 року НАБУ порушило провадження щодо ймовірних зловживань на будівництві футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня кваліфікація провадження — ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, вчинений групою осіб). У грудні 2021 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура віддала цю справу розслідувати слідчим Національної поліції.

У листопаді 2022 року Печерський суд обрав президенту Української асоціації футболу Андрію Павелку, якого підозрюють у розкраданні та легалізації коштів, виділених на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям, запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з можливістю внесення 9 мільйонів 880 тисяч гривень застави. Заставу за Павелка одразу внесли.

У лютому 2023 року Українська асоціація футболу повідомила, що прокуратура подала до суду клопотання про відсторонення за посади Павелка на два місяці. Також суд продовжив строки слідства у справі голови УАФ до 23 листопада 2023 року. 

Нагадаємо, 16 червня суд змінив запобіжний захід президенту Української асоціації футболу Андрію Павелку і арештував його на 60 діб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 02.08.2023 15:47