Справа про отруєні яйця набуває широкого розмаху

11 СЕРПНЯ 2017 12:54

Ветеринарно-санітарне управління Данії встановило, що на території країни було продано близько 20 тонн яєць, що містять небезпечний для здоров'я фіпроніл. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на EuroNews.  

Ці яйця були закуплені компанією Danaeg Products у Бельгії і перепродані в основному підприємствам громадського харчування.   

Ніколас ХОВЕ, ветеринарно-санітарне управління: «Ця велика справа. Проведений нами аналіз показав, що рівень фіпроніла в цих яйцях перевищує допустимий. Але безпосередньої небезпеки для здоров'я немає. Ми підтримуємо тісний контакт з компанією Danaeg Products, яка завезла ці яйця. Вони зараз інформують своїх покупців про те, що споживати ці яйця не можна».  

Небезпечні яйця були зроблені на нідерландських фермах, фіпроніл, що використали, заборонений для застосування в харчовій індустрії, для боротьби з комахами-паразитами. Звідси вони потрапили в як мінімум 9 країн Європи.   

Сам токсичний інсектицид робила бельгійська компанія.   

Франс Де Нере Тот БАББЕРИХ, прокуратура Нідерландів: «В Нідерландах були проведені обшуки у восьми місцях. Були накладені арешти на автомобілі, нерухомість і банківський рахунок. Були затримані два керуючі директори».   

Сильви Ван БАДЕН, прокуратура м. Антверпена: «У Бельгії пройшли 11 обшуків, в ході яких були знайдені важливі докази».   

Накопичення фіпроніла в організмі може викликати у людини ураження печінки, нирок і щитовидної залози.

 

 

Події, 11.08.2017 12:54