США - КНДР: «Ми вам не вороги!»

02 СЕРПНЯ 2017 11:15

Вашингтон готовий розпочати переговори з Пхеньяну за умови, що КНДР відмовиться від своїх ракетно-ядерних програм, - інформує TrueUA з посиланням на EuroNews  

Про це заявив у вівторок держсекретар США Рекс ТИЛЛЕРСОН. Він відмітив, що його країна не хоче зміни режиму в КНДР або прискореного об'єднання півострова, але влада Північної Кореї повинна відмовитися від ідеї володіння ядерною зброєю.   

«Ми намагаємося донести до північнокорейців: ми вам не вороги. Ми не несемо для вас загрози, зате ви - неприйнятна загроза для нас, на яку ми вимушені відповісти. Ми сподіваємося, що в якийсь момент вони нарешті почнуть це розуміти», - сказав ТІЛЛЕРСОН.   

Його висловлювання ТІЛЛЕРСОНА були набагато стриманіші, ніж риторика інших американських політиків в останні дні. Раніше сенатор Ліндсі ГРЭМ заявив, що президент ТРАМП готовий до військового конфлікту з Північною Кореєю у разі потреби. На прохання прокоментувати цю заяву прес-секретар Білого дому Сара САНДЕРС відповіла:  

«Президент, безумовно, відкрито заявив про те, що він думає про Північну Корею. Ми зважуємо і розглядаємо усі варіанти, але, як ми вже неодноразово говорили раніше, ми не збираємося повідомляти про те, що мають намір робити, перш, ніж це станеться».  

Ситуація на Корейському півострові залишається напруженої із-за розвитку ракетної програми КНДР.   

У кінці липня Пхеньян заявив про другий запуск міжконтинентальної балістичної ракети.   

У відповідь на це США перекинули на авіаційну базу КУНСАН в Південній Кореї 12 винищувачів F-16 і близько 200 військовослужбовців.

 

Світ, 02.08.2017 11:15