США - Куба: обмін « люб'язностями»

04 ЖОВТНЯ 2017 10:28

США висилають 15 співробітників кубинської дипмісії. Вони повинні залишити країну в тижневий термін. Про такий крок адміністрації Трампа була проінформована офіційна Гавана і посол країни, передає TrueUA з посиланням на Euro News.  

Як повідомляється, «рішення було прийняте у зв'язку з тим, що Куба не змогла забезпечити необхідні заходи для захисту наших дипломатів». Кінець цитати.   

Хізер Нойерт, представник держдепартаменту США: «Це не покарання, я хочу в цьому відношенні ввести абсолютну ясність: згідно Віденської конвенції, відповідальність за благополуччя і безпеку наших дипломатів і їх сімей несе Куба».   

Куба, у свою чергу, вважає таке рішення необґрунтованим.  

Бруно Родрігес, міністр закордонних справ Куби: «Офіційне розслідування ще не закінчене, а ті відомості, що були нами отримані від США, і які були вивчені експертною комісією, абсолютно недостатні для того, щоб винести остаточне судження. Крім того, нам робили перешкоди в доступі до потерпілих, і до тих лікарів, що проводили їх первинний огляд і ставили діагноз».   

У Вашингтоні підкреслили, що справжня міра не свідчить про зміну взаємодії з Кубою. Дипломатичні стосунки між двома країнами зберігаються.

 

Політика, 04.10.2017 10:28