Фото: ілюстративне. Джерело: АрміяInform

США готуються вдарити по доходах Росії від експорту скрапленого газу

Сполучені Штати Америки продовжать перешкоджати експорту російського скрапленого газу, щоб позбавити Москву коштів на війну проти України.

Про це заявив помічник міністра з енергетичних ресурсів США Джеффрі Пайєтт, пише Bloomberg. 

Так, торік США наклали санкції на новий російський експортний завод Arctic LNG 2, а із серпня цього року почали накладати обмеження на судна, які перевозять паливо з заводу. Наразі жоден танкер з газом не пришвартувався в іноземному порту через побоювання відповідних заходів з боку США. 

"Наша мета щодо Росії проста: зменшити доходи, які вона отримує від своїх нафтових і газових ресурсів", — наголосив Пайєтт.

Втім, Вашингтон не запровадив санкційні обмеження проти інших російських СПГ-заводів. Йдеться про "Ямал" і "Портова", які продовжують доставляти вантажі до Європи та Азії. За даними видання, запровадження санкцій проти цих об’єктів, ймовірно, призведе до скорочення глобальних постачань скрапленого газу і підвищить ціни.

За словами Пайєтта, політика Сполучених Штатів щодо санкцій проти РФ працює. 

"Я не можу робити припущення щодо майбутніх санкцій, але я можу вам сказати, що ми приділяємо дуже, дуже пильну увагу тому, куди прямують російські вантажі, які перебувають під санкціями, і ви можете бути впевнені, що адміністрація Байдена продовжуватиме закручувати гайки проти російського експорту СПГ", — додав він.

Нагадаємо, раніше очільник міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомляв, що його країна та російська компанія "Газпром" обговорюють угоду на 2025 рік щодо додаткових закупівель газу. Будапешт планує збільшити обсяги постачання російського блакитного палива та задіяти весь потенціал "Турецького потоку".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.10.2024 08:54