Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Одна з країн Євросоюзу домовляється з "Газпромом" про додаткове постачання газу у 2025 році

Угорщина та російська компанія "Газпром" обговорюють угоду на 2025 рік щодо додаткових закупівель газу. Будапешт планує збільшити обсяги постачання російського блакитного палива та задіяти весь потенціал "Турецького потоку".

Про це в інтерв'ю пропагандистському виданню "РИА Новости" заявив очільник міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише "Європейська правда". 

Зазначається, що 10 жовтня "Газпром" та угорська енергокомпанія MVM підписали меморандум стосовно взаєморозуміння щодо можливості збільшення постачання російського газу до Угорщини.

"По суті, ми збільшуємо обсяг. Ми вже підписали одну додаткову угоду на останній квартал цього року, яка охоплює додаткові обсяги та ціною, що гарантує конкурентоспроможність ціноутворення. Зараз ми ведемо переговори про угоду на наступний рік", — заявив Сійярто.

Міністр наголосив, що відповідна угода полягатиме у збільшенні обсягів постачання блакитного палива. За його словами, це стає можливим завдяки пропускній здатності газопроводу "Турецький потік".

"Ми скористаємося всією пропускною спроможністю, що дасть нам змогу збільшити обсяги за всіма комерційними контрактами", — додав очільник угорського МЗС.

Нагадаємо, раніше Угорщина відклала остаточне рішення щодо надання Україні кредиту на 50 мільярдів доларів до закінчення виборів президента у Сполучених Штатах Америки. Крім того, Будапешт також наразі не визначився щодо продовження санкцій Європейського Союзу проти Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.10.2024 09:35