Скріншот з відео

США і Британія знову вдарили по об'єктах хуситів у Ємені (відео)

Сполучені Штати Америки й Велика Британія 22 січня завдали додаткових ударів по об'єктах хуситів у Ємені. Це стало восьмим раундом подібних атак за більш ніж 10 днів.

Як інформує CNN, Штати назвали удари "Операція Посейдон Арчер", що свідчить про більш організований і потенційно довгостроковий підхід до операцій в Ємені, спрямованих на стримування угруповання від нападів на комерційні судна в Червоному морі, що підтримує Іран.

Заступниця прес-секретаря Пентагона Сабріна Сінгх заявила, що з 18 січня хусити не нападали на комерційні кораблі. Повстанці 22 січня заявили, що атакували американське вантажне судно Ocean Jazz, однак представник оборонного відомства повідомив CNN, що ця інформація не відповідає дійсності.

Минулого тижня у США повідомили що, за їхніми оцінками, удари по хуситах були "дуже успішними", знищивши "майже всі цілі, які ми вразили, залишивши на одну ракету або засіб менше, які хусити можуть потім розгорнути в Червоному морі".

Нагадаємо, у ніч на 12 січня США та Велика Британія завдали авіаудари по об'єктах хуситів у Ємені. Під час відбиття атаки хусити помилково вдарили ракетою по танкеру, який перевозив російську нафту. 14 січня хусити атакували протикорабельною ракетою американський есмінець у Червоному морі. Вона була збита винищувачем США.

Ввечері 18 січня єменські хусити випустили дві протикорабельні балістичні ракети по американському танкеру Chem Ranger. Ракети "впали у воду поряд із судном". Інформації про пошкодження та поранених не надходило.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.01.2024 02:05